• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 28 November Nov
Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Fredag Fre 8 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Söndag Sön 7 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Fredag Fre 19 Januari Jan
Tisdag Tis 23 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar

Eftersnack med Mattias Tedenby

29 december 2017 00:39
SHL

Mattias Tedenby fick taket i Kinnarps Arena att lyfta när han med fyra minuter kvar av derbyt mot Växjö Lakers trixade in 3-2 i krysset och blev matchhjälte. "Jag försöker göra något och sen skjuta", säger Tedenby efter matchen.


HV71 började torsdagens Smålandsderby precis där man hade avslutat annandagens seger mot Örebro, nämligen med eld under skridskorna. Skotten haglade mot Växjö-målet och målvakten Viktor Andrén fick göra flera svettiga räddningar för att hålla nollan intakt perioden ut.

– Det var en sjukt rolig match att spela idag. Vi startade precis som vi ville, med bra offensiv, men får tyvärr ingen utdelning. Men redan där sätter vi grunden för hela matchen, lite samma som senast mot Örebro. Pigga starter är något vi verkligen behöver det i matcherna, säger Mattias Tedenby efter matchen.

Men knappt två minuter in i mittperioden kom kallduschen när gästerna tar ledningen med 0-1 och med knappt fem minuter kvar av perioden öka på till 0-2. Men liksom senast mot Örebro, så trampade HV gasen i botten i slutet på perioden och denna gången tog det knappt två minuter innan Lawrence Pilut och Oscar Sundh hade reducerat och kvitterat matchen till 2-2.

– Det är karaktär att komma tillbaka vid underläge 0-2 och sedan vända matchen helt, den segern tar vi alla dagar i veckan. Sen är det jätteskönt att vinna mot Växjö, för det känns som vi har haft svårt mot de hemma den senaste tiden. Det såg ut såhär i matcherna även förra säsongen, förutom att de då satte puckarna och inte vi.

I den tredje perioden såg det länge ut som att pucken hade bestämt sig för att inte trilla in fler gånger i HV:s favör. Trots ett långt 5 mot 3-läge och ett stundtals bombardemang mot Växjö-målet, så ville pucken inte in. Men det skulle Tedenby ändra på med knappt fyra minuter kvar, när han studsade in i offensiv zon och med en snabb sidledsförflyttning, samtidigt som han flippade upp pucken till sig själv, sedan dunkade in 3-2 på halvvolley. Tedenbys tionde mål och sjätte matchvinnande mål för säsongen.

– Jag fick en bra pass av Larry (Lawrence Pilut) och vänder upp direkt, sen försöker jag göra något och skjuta. Det är inget jag har övat på direkt, utan det bara blev så. Det är alltid härligt att göra mål. Början på säsongen var sådär för egen del, men sedan blev det bättre efter ett tag, så nu är det bara att fortsätta som jag gör nu.

Segern betyder att man bryter en tre matcher lång förlustsvit mot Växjö och dessutom vinner hemma för första gången sedan september 2015 mot just Lakers. Dessutom har laget nu vunnit samtliga fyra matcher sedan landslagsuppehållet, vilket är första gången för säsongen som man vinner fyra raka. Och enligt Tedenby så är det en enkel förklaring till medgången.

– Självförtroende! Det handlar bara om självförtroende, avslutar matchhjälten.