• Huvudsponsorer

Tre backar tillbaka - O`Byrne skadad

8 januari 2016 13:54

Efter två raka förluster vill HV71 vända trenden när Luleå Hockey besöker Kinnarps Arena på lördagen. ”Luleå är formstarkast i ligan just nu och det tror jag passar oss bra”, säger Johan Lindbom.


Förlusten senast mot Växjö var säsongens första mot smålandsrivalen och varken spelare eller ledare var nöjda med hur matchen utvecklade sig. Däremot fanns det ljusglimtar som laget kan ta med sig till morgondagens match mot Luleå menar Johan Lindbom.

– Vi har haft lite mer möten och kolla en hel del video efter matchen mot Växjö. Då har vi kommit fram till att vi gör en bra arbetsinsats, men spelmässigt gör vi fler saker fel än rätt. Varje spelare måste ta mer ansvar för det jobbet som just de ska göra.

Luleå Hockey är SHL:s just nu formstarkaste lag och har vunnit 9 av de 10 senaste matcherna. Något som kan vara positivt för HV71 menar Johan Lindbom.

– Vi är inte nöjda med de två senaste prestationerna och det är nog bra med en riktigt stor utmaning. Vi har allt att vinna imorgon.

Tre backar gör comeback mot Luleå imorgon efter skada. Det är Axel Eidstedt, som missade förra matchen, Kristofer Berglund och Lawrence Pilut, som varit skadad hela säsongen.

– Det är bra att det blir en konkurrens på backsidan och positivt med fler alternativ. Vi får se hur vi matchar dem, men både Berglund och Pilut har varit borta länge och ska matchas in försiktigt. Ryan O´Byrne är småskadad och står över matchen mot Luleå, i övrigt matchas samma lag som senast mot Växjö, hälsar Johan Lindbom.