• Huvudsponsorer

Tor 27 Apr  (1 match)
Lör 29 Apr  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Tis 26 Sep  (1 match)
Tor 28 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Tor 05 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Lör 21 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Tor 26 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Lör 04 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Fre 17 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tis 28 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)
Tor 07 Dec  (1 match)

HV71 körde över LHC i första kvarten

13 mars 2013 22:11

Lapp på luckan och ett HV71 som ville visa att experterna haft fel om att laget skulle få det tufft i slutspelet. HV71 visade detta genom att köra över Linköping med 6-0, där backen Mats Trygg blev tvåmålsskytt och Gustaf Wesslau fick hålla nollan.


Det var bra stämning i ett slutsålt Kinnarps Arena och publiken verkade ha gett bra med energi till hemmalaget. Match bjöd nämligen på en fartfylld inledning där HV71 satte högsta fart direkt och i och med det skapade hemmalaget målchanser direkt. Andreas Jämtin hade bland annat ett tidigt avslut som målvakten Christian Engstrand hade problem att fånga i plocken men inget mål den gången. Ett tidigt ledningsmål skulle dock komma. 2.10 stod matchuret på när HV71 snurrade upp Linköpings försvarare. Fint förarbete av både Jesper Fasth och Jason Krog bäddade för Trygg som fick fri gata och kunde sikta in sig ordentligt och trycka in 1-0.

HV71 nöjde sig inte där och var nära att utöka sin ledning när Fasth och co var i farten igen. LHC-målvakten Christian Engstrand stod dock för en fantastisk räddning. Publiken skulle däremot få jubla ännu en gång i första perioden. Anton Bengtsson snodde åt sig pucken i egen zon och kunde tillsammans med Oscar Sundh åka till sig ett 2-mot1-läge. Bengtsson valde att avsluta själv vilket visade sig vara ett bra beslut då pucken tog ribba in och 2-0 var ett faktum.

Linköpings farligaste chans till reducering kom när minuter återstod. Wesslau som inte hade haft överdrivet mycket i perioden var vaken och kunde ta hand om pucken. Efter avblåsningen visades det prov på lite slutspelskänslor lagen emellan. Trots att Linköping började piggare än hemmalaget i andra perioden var det HV71 som utökade sin ledning efter två minuter. En flipperpuck som både Krog och Rakhshani låg ner och försökte få tag på hamnade tillslut hos Rhett Rakhshani som hittade en liten lucka i Engstrands högra kryss och satte dit 3-0.

Det dröjde till åtta minuter in i andra perioden innan matchens första utvisning bokfördes. Rastislav Pavlikovsky i Linköping fick åka och sätta sig efter en holding. Trots bra fart på pucken i powerplay-spelet blev det inget mål för hemmalaget. Istället var det Linköping som fick chansen att spela powerplay kort därefter. Carl Söderberg hade ett lurigt skott som Gustaf Wesslau fick sträcka ut och rädda med kanten på plocken. Drygt två minuter från periodpausen skulle hemmapubliken få jubla igen. Elias Fälth fick pucken på blå, trampade runt sin försvarare och satte pucken mellan benen på Engstrand.

I tredje perioden försökte Linköping komma in i matchen men HV71 hade stängt igen butiken den här matchen.

Istället fortsatte HV71 ösa på med mål trots sin ledning med 4-0. Halvvägs in i perioden dundrade Mats Trygg in sitt andra mål i matchen och såg till att HV71 utökade sin ledning till 5-0. Tre minuter senare var det dags för mål nummer sex för hemmalaget. Johan Davidsson serverade ett fint pass till Johan ”Liket” Lindström som bara hade att sätta fram klubban och styra in pucken i öppen kasse.

Linköping fick inte något spelövertag på ett smart spelande HV71. En frustrerad Carl Söderberg tappade humöret i slutdelen av matchen och crosscheckade Per Ledin i huvudet. Ledin kunde resa på sig efter att ha legat kvar på isen ett tag och själv ta sig ut till omklädningsrummet.

Seger med 6-0 innebär inte bara en ny hållen nolla för Gustaf Wesslau utan även att HV71 leder med 1-0 i matcher i kvartsfinalserien.