• Huvudsponsorer

Tor 27 Apr  (1 match)
Lör 29 Apr  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Tis 26 Sep  (1 match)
Tor 28 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Tor 05 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Lör 21 Okt  (1 match)
Idag  (1 match)
Tor 26 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Lör 04 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Fre 17 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tis 28 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)
Tor 07 Dec  (1 match)

Almquist tvåmålsskytt när HV71 vände och vann

9 januari 2016 18:35

Adam Almquist blev stor segerorganisatör med sina två mål när HV71 besegrade Luleå med 5-3 i en tät match. Kristofer Berglund gjorde sitt första mål i HV-tröjan och Oscar Sundh punkterade matchen med mål i tom kasse.


HV71 såg ut att ha studsat tillbaka bra efter förlusten i Smålandsderbyt senast. Hemmalaget öppnade piggt i mötet mot Luleå och spelade stundtals ut laget från Norrbotten. Ted Brithén hade det farligaste läget att sätta 1-0 i slutet av perioden men pucken studsade olyckligt vid när han skulle trycka dit den. Istället var det Luleå som gjorde matchens första mål med fyra minuter från periodvila. Anton Hedman noterades som målskytt när han från nära håll satte pucken i krysset bakom Erik Ersberg i HV-målet.

Jämn mittenperiod Mittenperioden blev en jämn tillställning som svängde fram och tillbaka. Kristofer Berglund som i kvällens match gjorde comeback efter skada såg till att det blev en succéartad sådan när han prickade in kvitteringen till 1-1. Målet var även hans första i HV71-tröjan.

Kort efter kvitteringsmålet var hemmalaget en studsande puck på mållinjen från att ta ledningen men Lassinantti i Luleås mål kunde lägga handsken på pucken och blockera. I samma situation drog bortalaget på sig en utvisning roughing. HV71 tackade och tog emot för efter åtta sekunder i powerplay hade man vänt på steken och tagit ledningen med 2-1. Erik Christensen stod rätt placerad framför mål och slog in en målvaktsretur i öppen kasse.

Ledningen för hemmalaget höll i sig till drygt minuten återstod av perioden Peter Cehlarik styrde in pucken till 2-2.

Det är tufft och jämnt spel. En rolig hockey som spelas med lite slutspelskänsla. Vi ska fortsätta spela vårt spel i tredje perioden och inte låta Luleå störa oss, kommenterade comebackande Lawrence Pilut efter andra perioden.

Almquist tvåmålsskytt HV71 hade önskat sig en bättre start på tredje perioden än vad de fick. Luleå återtog nämligen ledningen tidigt i perioden när Ilari Melart ostört fick göra 2-3.

Precis som i andra perioden skulle HV71 åter igen vända på steken. Adam Almquist tog saken i egna händerna när han kvitterade till 3-3 efter ett mönsteranfall från HV71 som avslutades med en läcker pass av Sandberg till Almquist som med en öppen kasse inte gjorde något misstag. Backen Almquist nöjde sig inte där för två minuter senare laddade han bössan från blålinjen och satte 4-3.

Luleå försökte sig på en kvittering men istället var det HV71 och Oscar Sundh som satte 5-3 i öppen kasse. Innan slutsignalen ljöd hann Luleå pricka stolpen och även Erik Ersberg fick se till att göra ett par fina räddningar. Hemmalaget höll dock undan och tog tre oerhört sköna poäng.