• Huvudsponsorer

Fre 18 Mar (1 match)
Sön 20 Mar (1 match)
Tis 22 Mar (1 match)
Ons 21 Sep (1 match)
Lör 24 Sep (1 match)
Tor 29 Sep (1 match)
Lör 01 Okt (1 match)
Tor 06 Okt (1 match)
Lör 08 Okt (1 match)
Tor 13 Okt (1 match)
Lör 15 Okt (1 match)
Tis 18 Okt (1 match)
Sön 23 Okt (1 match)
Tis 25 Okt (1 match)
Tor 27 Okt (1 match)
Lör 29 Okt (1 match)
Fre 11 Nov (1 match)
Lör 12 Nov (1 match)
Tis 15 Nov (1 match)
Tor 17 Nov (1 match)
Lör 19 Nov (1 match)
Ons 23 Nov (1 match)
Fre 25 Nov (1 match)
Lör 26 Nov (1 match)
Tis 29 Nov (1 match)
Tor 01 Dec (1 match)
Lör 03 Dec (1 match)
Tor 08 Dec (1 match)

Wesslau stoppade LHC: ”En flygande start”

13 mars 2013 23:01

HV71 tog ikväll ledningen med 1-0 i matcher mot Linköpings HC sedan man vunnit den första kvartsfinalen med hela 6-0 på hemmaplan. ”En flygande start utav oss”, sa Gustaf Wesslau efter matchen.


HV71:s assisterande tränare Thomas Ljungberg var väldigt nöjd med kvällens möte med Linköping och berömde sitt lag efter kvällens utskåpning.

  • Jag tycker vi var klart bättre på alla plan. Nu fullföljer vi hela matchen, vilket vi inte gjorde senast vi hade Linköping på besök, sa Ljungbergh på presskonferensen.

Efter en ganska lugn match utan några större incidenter urartade det på slutet när Per Ledin fick en cross-checking mot huvudet av Linköpings Carl Söderberg, något som Ljungberg inte gillade.

  • Lite synd att det urartar på slutet, lite för bra hockeyspelare som är inblandade i den situationen. Vi måste åka runt och skydda oss de sista fem minuterna, vilket är lite synd.

HV-läkaren Jonas Kalman berättar om läget med Ledin:

  • Han är rejält omtumlad, men mår efter omständigheterna bra. Vi ska undersöka honom mer noggrant imorgon. Det är i denna stund oklart om han kan spela på fredag, säger Kalman.

En av matchens giganter, Gustaf Wesslau, höll nollan direkt och även han lyfte fram sina lagkamrater efter segern.

  • Jag har mina lagkamrater att tacka för denna segern, de gör ett bra jobb och gör min uppgift lättare. Jag tycker dock inte att resultatet speglar matchen, Linköping gjorde en bra match men det rinner iväg lite på slutet, sa HV-målvakten efter matchen.

HV kom ut och fick ett tidigt mål i den första perioden. Sedan fortsatte man att ånga på och körde till slut över Linköping med hela 6-0.

  • Vi har varit väldigt spelsugna senaste veckan sedan grundserien tog slut och alla var jätteladdade och ville ut och spela, det bara vibrerade i omklädningsrummet innan matchen.

HV71 har nu ledningen med 1-0 i matcher och kvartsfinalserien går vidare med nästa match redan på fredag.

  • Det är en flygande start utav oss, det ger en boost på alla plan och gör det lättare att komma in i nästa match. Nu är det äta, dricka och vila som gäller, sen laddar vi om inför returen uppe i Linköping om två dagar.