• Huvudsponsorer

Tor 27 Apr  (1 match)
Lör 29 Apr  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Tis 26 Sep  (1 match)
Tor 28 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Tor 05 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Lör 21 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Tor 26 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Lör 04 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Fre 17 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tis 28 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)
Tor 07 Dec  (1 match)

Wesslau stoppade LHC: ”En flygande start”

13 mars 2013 23:01

HV71 tog ikväll ledningen med 1-0 i matcher mot Linköpings HC sedan man vunnit den första kvartsfinalen med hela 6-0 på hemmaplan. ”En flygande start utav oss”, sa Gustaf Wesslau efter matchen.


HV71:s assisterande tränare Thomas Ljungberg var väldigt nöjd med kvällens möte med Linköping och berömde sitt lag efter kvällens utskåpning.
- Jag tycker vi var klart bättre på alla plan. Nu fullföljer vi hela matchen, vilket vi inte gjorde senast vi hade Linköping på besök, sa Ljungbergh på presskonferensen.

Efter en ganska lugn match utan några större incidenter urartade det på slutet när Per Ledin fick en cross-checking mot huvudet av Linköpings Carl Söderberg, något som Ljungberg inte gillade.
- Lite synd att det urartar på slutet, lite för bra hockeyspelare som är inblandade i den situationen. Vi måste åka runt och skydda oss de sista fem minuterna, vilket är lite synd.

HV-läkaren Jonas Kalman berättar om läget med Ledin:
- Han är rejält omtumlad, men mår efter omständigheterna bra. Vi ska undersöka honom mer noggrant imorgon. Det är i denna stund oklart om han kan spela på fredag, säger Kalman.

En av matchens giganter, Gustaf Wesslau, höll nollan direkt och även han lyfte fram sina lagkamrater efter segern.
- Jag har mina lagkamrater att tacka för denna segern, de gör ett bra jobb och gör min uppgift lättare. Jag tycker dock inte att resultatet speglar matchen, Linköping gjorde en bra match men det rinner iväg lite på slutet, sa HV-målvakten efter matchen.

HV kom ut och fick ett tidigt mål i den första perioden. Sedan fortsatte man att ånga på och körde till slut över Linköping med hela 6-0.
- Vi har varit väldigt spelsugna senaste veckan sedan grundserien tog slut och alla var jätteladdade och ville ut och spela, det bara vibrerade i omklädningsrummet innan matchen.

HV71 har nu ledningen med 1-0 i matcher och kvartsfinalserien går vidare med nästa match redan på fredag.
- Det är en flygande start utav oss, det ger en boost på alla plan och gör det lättare att komma in i nästa match. Nu är det äta, dricka och vila som gäller, sen laddar vi om inför returen uppe i Linköping om två dagar.