• Huvudsponsorer

Tor 27 Apr  (1 match)
Lör 29 Apr  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Tis 26 Sep  (1 match)
Tor 28 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Tor 05 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Lör 21 Okt  (1 match)
Idag  (1 match)
Tor 26 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Lör 04 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Fre 17 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tis 28 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)
Tor 07 Dec  (1 match)

HV71 föll i andra kvartsfinalen

15 mars 2013 21:27

HV71 åkte på fredagen till Linköping för att spela den andra kvartsfinalen i årets SM-slutspel. I onsdags vann man det första mötet med hela 6-0 hemma i Jönköping, men ikväll fick man möta på ett tuffare motstånd. Linköping tog initiativet i matchen och hade ledningen med 3-1 efter den första perioden. Man utökade ledningen till 4-1 i den andra perioden och stängde matchen i den tredje med två mål i öppen kasse.


Det var ett revanschsuget Linköping som klev in på isen i ett kokande Cloetta Center, och de satte högsta fart direkt.

Vi fick se matchens första utvisning efter 4.54, när Linköpings Patrik Zackrisson åkte ut för holding. HV skapade dock inga farliga där och 0-0 stod sig. Några minuter senare fick HV chansen att spela powerplay igen, och då kom även första målet. Dock var det hemmalaget Linköping som tog ledningen sedan Sebastian Karlsson kontrat in 1-0.

Efter det följde några intensiva minuter. Först blev Linköping fulltaliga och var nära att göra 2-0, men ribban räddade Wesslau den gången. Sedan fick Andreas Jämtin matchstraff för spearing och Linköping fick chansen att spela powerplay i 5 minuter. Då fick vi även se matchens andra mål, och åter igen var det laget som spelade boxplay som gjorde målet. Denna gången var det Patrik Carlsson som kontrade och tryckte in 1-1. Dock tog det inte lång tid innan Linköping skulle utnyttja powerplayet och ta ledningen igen. Efter 16.31 Prickskjuter Mattias Bäckman in 2-1 och endast 43 sekunder senare kom 3-1. Denna gången var det Simon Hjalmarsson som klev in från sidan och tryckte in pucken i Wesslaus närmsta kryss.

Linköping var efter det flera gånger nära att dryga ut ledningen ännu mer, men Wesslau stod emot och såg till att 3-1 stod sig till den första vilan.

Drömstart av Linköping

Linköping fick en drömstart på den andra perioden när man efter endast 3.52 gjorde 4-1. Magnus Johansson blev helt frispelad mitt i slottet och kunde stänka in pucken i krysset, helt otagbart för Gustaf Wesslau.

Därefter hade HV kommandot i matchen i några minuter och tryckte på för en reducering, men man fick ingen utdelning. Istället var det Linköping som tog över helt och hållet och fick anfalla konstant i nästan fyra minuter innan HV fick en andningspaus i.o.m. powerbreaket.

Mot slutet av perioden skapade HV åter igen ett bra tryck mot Linköpings mål, men lyckades inte överlista Engstrand. Istället drog David Petrasek på sig en utvisning för roughing med nio sekunder kvar av perioden. Linköping lyckades inte göra något på de nio sekunderna och 4-1 stod sig till den andra vilan.

– Vi har tagit för mycket utvisningar idag och det kan vara det som avgör matchen, men det är 20 minuter kvar, sa Johan Davidsson till C More efter den andra perioden.

Två mål i öppen kasse

Linköping fick börja den tredje perioden med att spela powerplay i 1.51, men man skapade inga farligheter och 4-1 stod sig. Endast två minuter senare fick man chansen att spela powerplay igen sedan Rhett Rakshani åkt ut för holding, men inte heller då kom man till några farliga lägen.

Istället fick vi se HV71 ta över spelet och trycka på för en reducering, men Linköping spelade ett tätt försvarsspel och släppte inte till något.

Med fem minuter kvar chansade HV med att plocka ut målvakten för att få ett litet övertag, men det tog bara 15 sekunder innan Mattias Weinhandl kunde skicka in 5-1 i tom kasse och punktera matchen.

HV plockade efter det åter igen ut målvakten och då kunde Linköping även göra 6-1 i tom kasse, denna gång genom Pär Arlbrandt.

Vi fick efter det inte se några fler mål i matchen utan Linköping vann med 6-1 och kvitterade matchserien till 1-1.

– Vi visste att det skulle bli en tuff uppgift och det blev det också. Vi började matchen bra, men drar på oss en femminutare där de gör två mål och får energi. Vi försökte ta oss tillbaka, men det studsade inte rätt idag och vi hade inte marginalerna på vår sida, summerade Ulf Dahlén matchen i C More.