• Huvudsponsorer

Tor 27 Apr  (1 match)
Lör 29 Apr  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Tis 26 Sep  (1 match)
Tor 28 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Tor 05 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Lör 21 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Tor 26 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Lör 04 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Fre 17 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tis 28 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)
Tor 07 Dec  (1 match)

Tappad ledning och förlust i kvart 3

17 mars 2013 21:02

Även kvartsfinal tre bjöd på en målrik match. Denna gång var det dock en jämnare match mellan lagen där HV71 hade en tvåmålsledning som Linköping hämtade in i tredje perioden och förlängning krävdes för att utse vinnaren. Linköping drog tillslut det längsta strået när man tilldelades en straff som Arlbrandt tog hand om och segersiffrorna skrevs till 5-4.


Jesper Fasth såg till att ge HV71 ledningen efter dryga tre minuter spelade. Rhett Rakhshani vann pucken vid sargen och spelade vidare till Jason Krog som rundade kassen och på Christian Engstrands retur kunde Fasth trycka in pucken till ledning för hemmalaget. Efter målet följde en bra press från hemmalaget och laget satte verkligen Engstrand på prov då man bombarderade med avslut.

Trots spelmässigt underläge såg Linköping till att kvittera efter drygt åtta minuter. Pär Albrandt fick ett bra pass från Magnus Johansson och i friläget gjorde han inget misstag och kunde säkert placera in pucken i Gustaf Wesslaus plockhandskryss. I slutdelen av perioden fick HV71 ett ypperligt läge att återta ledningen. Erik Lindhagen la en puck out och matchens första utvisning var ett faktum. Istället för utdelning i powerplay såg hemmalaget till att också dra på sig en utvisning.

52 sekunder tog det för Linköping att ta ledningen med 2-1 i den andra perioden. Pucken studsade turligt fram till Robin Figren som med öppet mål bara hade att lägga in pucken. Kvitteringen dröjde inte mer än fyra minuter. Jesper Fasth åkte först på en tackling som såg ut att ta illa mot huvudet och blev liggande. När samtliga väntade på domarens avblåsning hittade pucken fram till David Petrasek som lyfte klubban och via en Linköpings spelare styrdes pucken in bakom Engstrand. Två minuter senare var det dags igen och det var HV71:s egen Batman som klev fram. Efter fint förarbete av Johan Lindström som hittade in till Per Ledin framför mål som kunde styra in pucken högt i mål och hemmalaget hade vänt matchen.

7.27 in i perioden blev Jesper Fasth nerdragen framför mål och utvisning för förre HV71-spelaren Daniel Rahimi.29 sekunder tog det sen hade HV71 gjort sitt första powerplay i slutspelet. Jason Krog som i denna powerplay-uppställning hade backposition fick till ett rungande slagskott och nätet rasslade ännu en gång bakom Engstrand. Linköping reducerade efter 12.23 in i andra perioden. Robin Figren fick pucken med ryggen mot mål och avslutade snabbt vilket ställde Wesslau och han gjorde i och med det sitt andra mål i matchen.

HV71 fick inleda sista perioden med att spela powerplay med anledning av att Simon Hjalmarsson drog på sig en utvisning efter andra periodens slut. Det blev ingen lycka för hemmalaget och istället såg Linköping till att kvittera till 4-4 i numerärt underläge genom Lee Goren Tredje perioden bestod sen av ett ställningskrig där inget av lagen ville göra misstag som ledde till baklängesmål. Bägge lagen fick dock lägen att sätta dit pucken men resultat 4-4 stod sig perioden ut och sudden death väntade.

Det blev ett tidigt avgörande i förlängningen. Linköpings Mattias Weinhandl blev nerdragen och domaren dömde straffslag. Pär Arlbrandt åkte fram och vann matchen mot Gustaf Wesslau och såg även till att Linköping tog hem segern. Ställningen är nu 2-1 i matcher till LHC och på tisdag är det ny match i Linköping.