• Huvudsponsorer

Tor 27 Apr  (1 match)
Lör 29 Apr  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Tis 26 Sep  (1 match)
Tor 28 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Tor 05 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Lör 21 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Tor 26 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Lör 04 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Fre 17 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tis 28 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)
Tor 07 Dec  (1 match)

Blytung förlust i sudden death

19 mars 2013 22:29

I söndags vände Linköping ett 4-2 underläge till seger 5-4 i Kinnarps Arena, och tog ledningen med 2-1 i matchserien. Ikväll såg det länge ut som att HV71 skulle kvittera till 2-2 i matcher, men med 51 sekunder kvar av den tredje perioden kvitterade Linköping och för andra matchen i rad vände man och vann i förlängning. Nu har Linköping 3-1 i matcher och matchboll inför mötet i Jönköping på torsdag.


Ikväll var det dags för det fjärde mötet mellan Linköpings HC - HV71, som ikväll spelades i ett fullsatt och kokande Cloetta Center. Men det tog inte lång tid innan HV fick tysta publiken, för efter endast 2.43 skickade Johan Lindström iväg ett skott från snäv vinkel som letade sig in mellan benen på Engstrand till 0-1. HV som hade varit bättre i början på perioden fortsatte att tryck på för ytterligare ett mål, men mitt i pressen fick vi se en oturlig situation. Rhett Rakshani sköt mot mål, men träffade Engstrand i huvudet, som föll ihop och började blöda kraftigt. Engstrand byttes då ut och in i mål kom den gamla HV-målvakten Andreas Andersson.

Linköping, som inte hade varit så heta inledningsvis, skulle även de få näta i denna matchen. Efter 14.03 lirkade Robin Figren in pucken mellan benen på Wesslau och kvitterade matchen till 1-1.

Strax efter kvitteringen fick vi se prov på lite känslor när Per Ledin och Daniel Rahimi hade en brottningsmatch på mittplan. Det resulterade i 2 minuter var på botbänken och spel 4 mot 4, en spelform som HV71 haft framgångar i tidigare under säsongen. Och även denna gången skulle man lyckas. Elias Fälth skickade in pucken från kanten och hittade en ostörd Andreas Jämtin framför mål, som skickade in sitt första mål mot sin forna klubb Linköping och såg till att HV hade med sig en ledning efter den första perioden.

Målrik andraperiod

HV71 kom i den andra perioden ut och tryckte på gasen ordentligt. Man skapade genast flera farliga lägen och efter endast 4.16 kunde man utöka ledningen till 1-3. Åter igen var det Johan Lindström som stod för målet när han styrde in Tommy Kristiansens passning med skridskon.

Strax efter målet fick HV chansen att spela powerplay för första gången i matchen, men efter en riktig indianare i anfallszon kunde Johannes Salomonsson snappa upp pucken och kontra in reduceringen till 2-3. Det var tredje matchen i rad som HV släppte in mål i powerplay.

Minuterna senare fick även Linköping chansen att spela powerplay, sedan David Petrasek dragit på sig 2 minuter för slashing, och eftersom både Joachim Nermark och Tommy Kristiansen blivit utvisade strax innan så fick Linköping spela 4 mot 3. Där tog det knappt en minut innan Magnus Johansson kunde stänka in kvitteringen till 3-3.

Men 57 sekunder senare var det dags igen för HV71 att göra mål. Denna gången snurrade Marcus Nilsson upp Linköpings försvar och serverade Patrik Carlsson framför mål, som inte gjorde något misstag och tryckte in 3-4.

Sen kvittering av Linköping

I den tredje perioden kom Linköping ut och jagade kvittering, och man fick ett gyllene läge direkt när Mats Trygg visades ut för interference. Man skapade även ett ordentligt tryck men HV71 spelade ett bra försvarsspel och redde ut boxplayet.

Linköping fortsatte att efter det att styra matchen och äga pucken och man jagade desperat en kvittering, men man kom aldrig till några farliga målchanser eftersom HV spelade ett tight och disciplinerat försvarsspel.

Men med 1.20 kvar av matchen plockade man ut målvakten och chansade med en extra utespelare, vilket gav resultat. Lee Goren höll sig framme och forslade in kvitteringen till 4-4 med endast 51 sekunder kvar, och han såg till att ta även denna matchen till förlängning.

Och i förlängningen tog det endast 2.27 innan vi fick ett avgörande. Simon Hjalmarsson sköt ett stenhårt skott som tog på klungan framför mål och gled sakta in bakom Gustaf Wesslau.

Linköping tog därmed tredje raka segern och leder nu matchserien med 3-1.

– Nu är det bara att spotta i nävarna och komma igen. Det är bara att jobba på och försöka få lite flyt i den här matchserien, sa HV:s tränare Ulf Dahlén till C More efter matchen.