• Huvudsponsorer

Lör 30 Sep  (1 match)
Tor 05 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Lör 21 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Tor 26 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Lör 04 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Fre 17 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tis 28 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)
Tor 07 Dec  (1 match)
Fre 08 Dec  (1 match)
Tis 19 Dec  (1 match)
Tor 21 Dec  (1 match)
Tis 26 Dec  (1 match)
Tor 28 Dec  (1 match)
Lör 30 Dec  (1 match)
Tor 04 Jan  (1 match)
Sön 07 Jan  (1 match)

Föreningsnytt från Agne Bengtsson

30 oktober 2017 08:29
INFORMATION

Klubbdirektören Agne Bengtsson:s veckobrev där han delar med sig av sina tankar kring HV71 och SHL.


Är det säkert att gå på ishockey?

HV71s mål är att ingen skall komma till skada i Kinnarps Arena i samband med våra matcher. Vi arbetar därför aktivt med säkerheten. Vi har en ny säkerhetsansvarig som heter Pontus Seveli. Inför varje match ansöker vi om tillstånd hos polisen och de avgör hur stor vår säkerhetsinsats skall vara. Samarbetet med polisen är viktigt och bra, på så sätt har vi tillsammans oftast kännedom om vad som är på gång kring de fåtal lite stökigare fans som finns kring hockeyn. Inom SHL sker också en samordning kring matcherna. Vi har kontakt med bortalaget för att veta hur många bortasupportrar som väntas. Vid vissa matcher, oftast mot närliggande lag och i samband med slutspel kan man höja statusen till högriskmatch och då finns det fler ordningsvakter och oftast fler poliser på plats. Då kan också visitationer ske för att förhindra att olämpliga föremål tas in i arenan. Större grupper av tillresande fans hålls åtskilda från övrig publik i arenan.

Kring HV71s matcher är det oftast väldigt lugnt. De allvarligaste incidenterna har inträffat utanför arenan när några fans velat komma till fight med motståndarfansen. Oftast har vi kunna avstyra detta. Du kan därför känna dig väldigt trygg mot eventuella våldsamheter i Kinnarps Arena. Trots denna positiva situation fortsätter vi med åtgärder för att göra det ännu säkrare. Bland annat finns det kameror som övervakar arenan under matcherna och tekniken i dessa blir allt bättre att klara identifiering.

Det finns andra risker som är större än risken att bli utsatt för våld. Den vanligaste skadan under match är att en puck skjuts ut bland publiken. Några gånger om året uppstår på så sätt sår eller blåmärken. Om du sitter längs långsidorna i arenans nedre del är det därför viktigt att du följer med i matchen så att du kan reagera om pucken är på väg mot dig. Har du barn med dig, försök boka en plats dit pucken normalt inte kan nå.

Då och då händer det också att någon trillar och slår sig. Som följd av att vi har branta läktare för att alla skall komma så nära rinken som möjligt är också trapporna branta.

Gå försiktigt och håll dig i.

Vår sjukvårdsberedskap är mycket bra. Vi har välutbildade och rutinerade sjukvårdare i arenan vid såväl herr-, dam- som juniormatcher. Vid de olyckor och sjukdomsfall som inträffat har de alltid gjort bra insatser. Det tredje området där vi har beredskap i är brandsäkerhet. Vid herrmatcher finns alltid en beredskap kring detta på plats. Utrymning har inte varit aktuell någon gång även om larmet lösts ut på grund av mindre rökbildning eller andra tekniska indikationer.

Förutom poliser och ordningsvakter utgör våra ideella publikvärdar stommen i ordningen kring matcherna. Deras uppgift är att hjälpa publiken tillrätta i olika frågor och att kunna göra ett första ingripande där det behövs. De kan också snabbt påkalla hjälp.

Slutsatsen är att det är säkert att gå på ishockey i Kinnarps Arena. Vi jobbar för att du skall känna dig välkommen till våra hockeyfester.

Agne Bengtsson