• Huvudsponsorer

Lör 22 Apr  (1 match)
Mån 24 Apr  (1 match)
Tor 27 Apr  (1 match)
Lör 29 Apr  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Tis 26 Sep  (1 match)
Tor 28 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Tor 05 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Idag  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Tor 26 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Lör 04 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Fre 17 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tis 28 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)

"Fansen visade en enorm moral"

22 mars 2013 08:17

HV71 förlorade den femte kvartsfinalen mot Linköping och blev utslagna ur årets slutspel med 4-1 matcher. Besvikelsen var stor hos både spelare och ledare efter matchen. ”Det känns genomruttet, tomt och det ligger en frustation inombords”, sa Elias Fälth efter matchen.


Det var en väldigt tyckt stämning och spelarna hängde med huvudena i HV71:s omklädningsrum efter att säsongen tagit slut alldeles för tidigt. En av dem var backen Elias Fälth.
- Det känns genomruttet, tomt och det ligger en stor frustation inombords. Det känns som att vi har svikit föreningen, staden och supportrarna så det kommer ta sin lilla tid att smälta, sa en väldigt besviken Elias efter matchen.

HV fick en tuff start på matchen och låg under med 3-0 efter den första perioden, ett resultat som de aldrig lyckades hämta upp.
- Vi kommer fel in i det på en gång medan de fortsätter på samma sätt som de senaste matcherna och förvaltar skoningslöst sina chanser.

Fälth berömmer dock supportrarna som visade sitt stöd för laget trots att matchen i princip var avgjord med 20 minuter kvar.
- Fansen visar upp en enorm moral som står kvar i klacken och sjunger matchen igenom och på något sätt tackar av oss. Det är det finaste jag har sett och de är dem överlägset bästa fansen i Sverige.

En annan som var väldigt besviken var HV71:s lagkapten Johan Davidsson.
- Det finns inga magiska ord direkt nu, utan det är tomhet, besvikelse och en gnutta skam, det känner man alltid när man åker ut. Det hade nästa känts bättre att åka ut med fyra sådana här matcher som idag, istället för att vara nära flera gånger utan att kunna dra det längsta strået, sa Davidsson efter matchen.

Efter att ha kört över Linköping och vunnit den första kvartsfinalen med 6-0, så förlorade man de fyra kommande mötena och åkte ut med de ganska klara siffrorna 1-4 i matcher.
- Vi har spelat riktigt bra under vissa delar av den här serien, men sen har vi spelat dåligt under minsta lika långa delar, och då har vi mött ett lag som verkligen har varit effektiva och spelat bra, så det är bara att gratulera Linköping.

Nu väntar det några veckors uppehåll för spelarna innan försäsongen och uppladdningen inför nästa säsong börjar igen. Kapten Davidsson, som börjar blir till åren, hoppas på en ny säsong i HV-tröjan.
- Jag hoppas att jag spelar nästa säsong. Det är helt omöjligt att svara på det just nu, utan det är kroppen som avgör det. Känslan just nu är att det inte är värre nu än vad det var förra året, men det gäller att hitta sätt att kunna träna på för att kunna spela hockey under de långa och tuffa serierna som vi har.