• Huvudsponsorer

Lör 07 Jan (1 match)
Fre 13 Jan (1 match)
Lör 14 Jan (1 match)
Tor 19 Jan (1 match)
Lör 21 Jan (1 match)
Tis 24 Jan (1 match)
Fre 27 Jan (1 match)
Lör 28 Jan (1 match)
Tis 31 Jan (1 match)
Tor 02 Feb (1 match)
Lör 04 Feb (1 match)
Tis 14 Feb (1 match)
Tor 16 Feb (1 match)
Lör 18 Feb (1 match)
Fre 24 Feb (1 match)
Tis 28 Feb (1 match)
Tor 02 Mar (1 match)
Lör 04 Mar (1 match)
Tis 07 Mar (1 match)
Tor 09 Mar (1 match)

Johan Lindbom inför Linköping borta

29 januari 2016 18:00

I morgon kväll väntar säsongens första bortamatch i Linköping för HV71. En formstark tabellfyra väntar i en välfylld Saab Arena på lördagskvällen. "Det gäller att vi är med och tävlar mot dom och vågar utmana med samma fart" säger tränare Johan Lindbom inför matchen.


Det blev förlust för HV71 mot serieledarna Skellefteå AIK på torsdagskvällen. Det var länge en jämn och spännande match i Kinnarps Arena men allt för många misstag från hemmalagets sida avgjorde till bortalagets fördel.

- Det var en lustig känsla efter matchen. Det blev inte den matchbild vi hade önskat och jag tycker vi föll på egna misstag. Vi kom ut väldigt bra och skapade tryck i deras zon, men tyvärr gjorde vi ett individuellt misstag som gav dom 0-1 och tvåan kom även kort därefter.
Vi försökte samla energi och andra perioden var bra från vår sida. Vi gjorde många bra saker och skapade stundtals bra tryck. Vi drog på oss några utvisningar men dödade dom på ett effektivt sätt men tyvärr kom 1-3 olyckligt precis efter vi blivit fulltaliga. Sen hade vi en del tur i 3 mot 5 med ett ribbskott från deras sida och i kontringen därpå gjorde istället Filip Sandberg 2-3. Efter det tog vi över spelet och var nära 3-3 på straffen i slutet av perioden. Ett mål där och det kunde kanske sett annorlunda ut.
I tredje dog tyvärr matchen lite när vi gjorde ett tokigt byte som dom tog till vara på.
Vi mötte ett bra Skellefteå men ska vi vinna mot topplagen har vi inte råd med så många misstag, sa Lindbom om gårdagens match.

I tisdags blev det klart att Pär Arlbrandt återvänder till HV71. Pär kom till Jönköping runt lunch på torsdagen och gjorde senare på kvällen sin första match på 13 år i moderklubben.

- Pär gjorde en helt okej debut. Det är inte lätt att komma in med så kort varsel, men jag tycker det ser spännande ut inför framtiden. Kedjan med Pär, Erik och Martin ser intressant ut, dom kompletterar varandra bra. Christensen gjorde en riktigt bra match igår och Thörnberg hade bra fart och där väntar vi bara på utdelningen. Vi hoppas på ketchupeffekt så småningom, han är värd bättre utdelning.

I morgon kväll väntar säsongens första bortamatch i Saab Arena där Linköping HC står för motståndet. Lagen har mötts tidigare under säsongen i Jönköping och där har LHC gått segrande ur två jämna tillställningar.

- Linköping har strålande form just nu även om de förlorade igår. Det lär bli full fart, så det gäller att vi är med och tävlar mot dom och vågar utmana med samma fart. Vi får inte bli stillastående och vänta på vad som ska hända.

Ser du någon skillnad på denna upplaga av LHC jämfört med tidigare?
Innan har de förlitat sig mer på en producerande femma. Nu har de större bredd och spelar som ett lag på ett annat sätt. De har fått ihop fyra jämna och bra femmor som håller ihop det på ett bra sätt. De spelar en aggressiv ishockey med ett väldigt bra presspel.

Till sist, läget i laget?
Det är bara bra. Konkurrens om platserna och inga nya skador att rapportera om, avslutar Lindbom.