Eftersnack med Martin Thörnberg

Publicerad: 2016-02-17 07:41

Äntligen… Det var känslan för många som befann sig i Kinnarps Arena ikväll, när HV71 slog Brynäs med 3-2 i en av säsongens hittills viktigaste matcher.

Äntligen, tänkte nog många HV-fans när Oscar Sundh med endast tre sekunder kvar av matchen forcerade in 3-2-målet och såg till att HV71 tog tre extremt viktiga poäng.
- Det va otroligt skönt att se den pucken gå en, en jäkla känsla. Alla vet hur viktigt det är att vi vinner i den positionen vi är i, så det var en viktig seger för laget, säger en glad Martin Thörnberg efter matchen.

Och äntligen, tänkte nog Martin Thörnberg drygt tre minuter in i kvällens match när han styrde in 1-0 till HV71. Målet innebar nämligen att han gjorde sitt första mål för 2016 och spräckte sin tolv matcher långa måltorka.
- Det var skönt att få göra mål, det sätter sig lite i huvudet när man inte gör mål. Man överarbetar många situationer och då har man ingen energi kvar när det ska smälla till.


Foto: Stefan Persson, Bildbyrån

Thörnberg menar att viljan har funnits hela tiden, men att allt hänger på den mentala biten när det går så lång tid utan att han gör mål.
- Jag blir stressad i avgörande lägen, och det har ju med självförtroendet att göra. Med självförtroende vågar man göra spelaren istället för att bara slänga iväg pucken. Det är mycket mentalt.

För HV71, som nu har sex poäng upp till en sjätteplats i tabellen, som innebär en direktplats till kvartsfinal, väntar nu ett back to back-möte med tabelljumbon Karlskrona. Och för att knipa ytterligare viktiga poäng vet både Thörnberg och laget vad som krävs.
- Detaljer. Vi måste göra de sakerna vi har tränat på dagligen, de måste bara sitta nu på slutet. Vi får till exempel inte tappa pucken på fel ställe och vi måste vara lite mer spetsiga framåt.

 
Toni Galic
Skribent
HV71 - BRYNÄS IF
Tisdag 16 februari

Se highlights från matchen

Martin Thörnberg
Profilbild

Martin Thörnberg

Mål

9

Assist

18

Poäng

27
 

Köp biljetter till HV71:s hemmamatcher här!

Copyright © 2012-2016 HV71

Telefon: 036-299 71 00

E-post: info@hv71.se

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB

HV71

Kinnarps Arena

554 54 Jönköping