• Huvudsponsorer

Lör 07 Jan (1 match)
Fre 13 Jan (1 match)
Lör 14 Jan (1 match)
Tor 19 Jan (1 match)
Lör 21 Jan (1 match)
Tis 24 Jan (1 match)
Fre 27 Jan (1 match)
Lör 28 Jan (1 match)
Tis 31 Jan (1 match)
Tor 02 Feb (1 match)
Lör 04 Feb (1 match)
Tis 14 Feb (1 match)
Tor 16 Feb (1 match)
Lör 18 Feb (1 match)
Fre 24 Feb (1 match)
Tis 28 Feb (1 match)
Tor 02 Mar (1 match)
Lör 04 Mar (1 match)
Tis 07 Mar (1 match)
Tor 09 Mar (1 match)

Magisk kväll när HV71 besegrade Skellefteå

27 september 2014 21:50

Innan nedsläpp i matchen mot Skellefteå hyllades Johan Davidsson för sin fantastiska ishockeykarriär. Inför en fullsatt Kinnarps Arena hissades Davidssons nummer 76 upp i taket till stående ovationer. Som pricken över i:et tog HV71 även hem samtliga tre poäng denna magiska kväll.


HV71 fick en drömstart i matchen mot Skellefteå AIK. Inte ens två minuter hann matchuret ticka upp till innan Anton Bengtsson noterades för sitt första mål för säsongen. Filip Sandberg spelade fram Bengtsson vid den bortre stolpen som inte gjorde några misstag när han la in pucken i öppen kasse. Samma Bengtsson var kort efter ledningsmålet inte långt borta från att utöka hemmalagets ledning. I den situationen blev dock ett pass för mycket och Skellefteås försvarare hann tillbaka. HV71 började piggt medan Skellefteå hade en tyngre inledning. Bortalaget skulle trots det arbeta sig in i perioden successivt.

Det var även HV71 som skulle göra matchens andra mål i matchen och det i powerplay. Björn Melin utökade ledningen efter att en Skellefteåback bjudit på en indianare i egen zon. Melin fick fri gata och avlossade ett slagskott som målvakten Erik Hansen inte hade någon chans på. Reduceringen från Skellefteå lät sig inte väntas och efter ett visst tryck från bortalaget styrde Andrew Calof in pucken från nära håll.

Målrik andra period Om hemmalaget fick en drömstart i första perioden var det tvärtom i den andra perioden. 45 sekunder behövde Skellefteå för att kvittera tillställningen. I powerplayspelet som hängde kvar sen första perioden avlossade Tim Heed ett stenhårt slagskott från blålinjen och pucken letade sig in bakom Ersberg i hemmamålet.

Fyra minuter senare återställde HV71 ordningen i matchen och hemmalaget återtog ledningen. Björn Melin frispelade Calle Ridderwall som hittade luckan mellan arm och benskydd på målvakten som så när räddade men pucken gled sakta men säkert in i mål. I och med målet noterades även HV71s målvakt Erik Ersberg för en assist. 28 sekunder senare rasslade i nätet bakom Erik Hansen i Skellefteåmålet igen och det var ett fint mål publiken bjöds på. Tedenby drop-passade bakom ryggen till Christensen framför mål som flippade pucken vidare till Brithén som stänkte in 4-2.

Andra perioden blev målrik och Skellefteå hann peta in en puck innan perioden var slut. Andrew Calof gjorde sitt andra mål i matchen när han bröt in i anfallszon, avslutade och tog sedan hand om sin egen retur som han utan problem la in i till 4-3.

HV71 höll undan och vann I den tredje perioden visade hemmalaget prov på bra försvarsspel och offervilja. HV71 gav inte Skellefteå någonting gratis och det var först i slutminuterna som Skellefteå var nära en kvittering. Någon sådan blev det inte den här kvällen och HV71 höll undan och vann denna Davidssonkväll.