• Huvudsponsorer

Lör 07 Jan (1 match)
Fre 13 Jan (1 match)
Lör 14 Jan (1 match)
Tor 19 Jan (1 match)
Lör 21 Jan (1 match)
Tis 24 Jan (1 match)
Fre 27 Jan (1 match)
Lör 28 Jan (1 match)
Tis 31 Jan (1 match)
Tor 02 Feb (1 match)
Lör 04 Feb (1 match)
Tis 14 Feb (1 match)
Tor 16 Feb (1 match)
Lör 18 Feb (1 match)
Fre 24 Feb (1 match)
Tis 28 Feb (1 match)
Tor 02 Mar (1 match)
Lör 04 Mar (1 match)
Tis 07 Mar (1 match)
Tor 09 Mar (1 match)

Svag andra period fällde HV71 i Malmö

23 februari 2016 21:25

HV71 förlorade säsongens fjärde och sista möte mot nykomlingen Malmö Redhawks med 5-3 i Malmö Arena. HV:s mål gjordes av Filip Sandberg, Anton Bengtsson och Oscar Sundh.


Det märktes att HV71 ville studsa tillbaka efter den tunga förlusten senast mot Karlskrona, för trots att både Erik Christensen och Martin Thörnberg saknades ikväll, så tryckte man ner Malmö långt ner i egen zon från första nedsläpp. Och redan efter fyra minuter fick den förre HV-målvakten Jonas Gunnarsson kapitulera för Filip Sandberg, som på smällde in 1-0 på Christoffer Törngrens retur.

HV fortsatte att spela precis så som man vill, med högt tempo och snabba spelvändningar, och kunde således styra matchen. Och när Malmö försökte bryta sig in i HV:s zon så stängde man mittzonen på ett utomordentligt sätt.

Målrik mittperiod Om HV71 inledde den första perioden bra, så inledde Malmö den andra fantastiskt, för efter drygt halva mittakten så hade man både kvitterat, tagit ledningen och utökat densamma till 3-1.

Även om HV steppade upp mot slutet av mittakten så var det Malmö som hade tagit över det spel som HV hade haft i den första perioden, och hittade vägar genom den tidigare stängda mittzonen.

Men precis innan den andra perioden var över så tändes hoppet för HV71. För efter ett misslyckat skott från Filip Sandberg, som ställde alla på plan, så snappade Anton Bengtsson upp pucken och rakade in den i öppen kasse till 3-2.


Foto: Bildbyrån

Malmö höll undan HV71 inledde den tredje perioden piggt och skapade genast flera farliga kvitteringschanser. Bland annat hade Simon Önerud ett skott i utsidan av stolpen. Men när Mattias Tedenby åkte på en utvisning efter fem minuter, så utökade hemmalaget ledningen till 4-2.

HV fick dock kontakt igen när Oscar Sundh krigade in 4-3-reduceringen med drygt fem minuter kvar av matchen. Men när man plockade ut målvakten i jakten på en kvittering så satte Eric Himelfarb spiken i kistan med sitt 5-3-mål.