Hakala historisk när damerna vann
Publicerad: 2023-02-15
MATCH
HV71 besegrade Linköping HC med 3-2 efter straffar i onsdagens E4-derby hemma i Husqvarna Garden. Sanni Hakala, Mira Markström och Hilda Svensson gjorde HV:s mål.

Inför kvällens omgång av SDHL stod damlagets kapten, Sanni Hakala, på 99 gjorda mål i HV71 och SDHL, men efter endast drygt två minuter skulle hon bli historisk. Efter en fin passning av Hilda Svensson stod Hakala fri med Linköpingsmålvakten och efter en läckerdragning lyfte hon in pucken i krysset med en backhand och gjorde därmed sitt 100:e mål! Det målet innebar även att hon tack vare 100 noterade assist, även går upp och noteras för 200 gjorda poäng!

Efter den inledningen fortsatte HV att trycka på, men det var inte förrän tidigt i den andra perioden som tvåan skulle komma, när Mira Markström läckert lyfte in 2-0 i powerplay. Gästerna lyckades sedan både reducera och kvittera matchen i den tredje perioden, vilket tog matchen till förlängning och sedemera även straffar. Där klev Hilda Svensson fram med ett par läckra dragningar och sköt den så oerhört viktiga extrapoängen till HV71.

HV71 - Linköping HC 3 - 2 (1-0, 1-0, 0-2, 0-0, 1-0)

02:19 1 - 0 Sanni Hakala (H. Svensson, E. Svensson), EQ

22:43 2 - 0 Mira Markström (H. Svensson, Keisala), PP1

47:35 2 - 1 Nara Elia (Toko), EQ
58:35 2 - 2 Jessica Adolfsson (ingen assist), EQ