Målfest när HV71 besegrade Linköping
Publicerad: 2020-09-05
Träningsmatch
Ett målglatt HV71 hemmabesegrade Linköpings HC med 7-2 på lördagseftermiddagen efter mål av Lias Andersson (2), Simon Önerud, Axel Holmström, Alexander Bergström, Linus Sandin och Emil Andrae.

Det blev en målrik tillställning i Husqvarna Garden på lördagseftermiddagen. När 60 minuter var spelade hade HV71 gjort hela sju mål på Linköping. Det vackraste var 6-2 som var ett riktigt klapp klapp-mål där Emil Andrae serverade Linus Sandin öppet mål.

Linköping inledde annars målskyttet i inledning av matchen. Simon Önerud kunde omgående kvittera till 1-1 när han styrde in juniorbacken Kalle Holms skott efter knappt åtta minuter. Axel Holmström gjorde sedan 2-1 i spel fem mot fyra innan de första 20 minuterna summerades.

I den andra perioden gjorde HV71 ytterligare två mål i spel fem mot fyra. Båda målen kom från den högre tekningscirkeln där Lias Andersson två gånger om visade prov på fin effektivitet. Även den andra perioden slutade 2-1 till HV71 efter att Patrik Lundh reducerat till 4-2 drygt 15 minuter in i perioden.

HV71 ökade på ledningen tre gånger i den tredje perioden efter mål av Alexander Bergström (powerplay), Linus Sandin och Emil Andrae.

På tisdag väntar en ny hemmamatch när Växjö Lakers gästar Husqvarna Garden. Matchstart klockan 19:00.

HV71 - Linköpings HC 7-2 (2-1, 2-1, 3-0)

06:35 0-1 LHC Dan Pettersson SH1
07:44 1-1 HV71 Simon Önerud EQ
15:32 2-1 HV71 Axel Holmström PP1

22:39 3-1 HV71 Lias Andersson PP1
35:12 4-1 HV71 Lias Andersson PP1
35:32 4-2 LHC Patrik Lundh EQ

42:48 5-2 HV71 Alexander Bergström PP1