Förlust i Oskarshamn – avgörande match väntar på fredag
Publicerad: 2024-03-26
Kvalmatch
Det blev förlust i den sjätte kvalmatchen mot IK Oskarshamn med 4–2. Det betyder att en sjunde och avgörande match om vilket lag som spelar i SHL nästa säsong spelas på långfredagen i Husqvarna Garden.

Period 1

1-0 IKO 09:45 (PP1) 55 David Quenneville (1)
Assist: 71 Viktor Lodin (1), 9 Ahti Oksanen

1-1 HV71 10:53 (EQ) 44 Hugo Fransson (1)

2-1 IKO 17:37 (EQ) 21 Hampus Karlsson (1)

Period 2

3-1 IKO 33:33 (EQ) 95 Nick Olesen (1)
Assist: 20 Hynek Zohorna, 71 Viktor Lodin (2)

Period 3

3-2 HV71 42:51 (EQ) 20 André Petersson (1)
Assist: 19 Henrik Borgström, 67 Oliwer Kaski

4-2 IKO 58:57 (EQ) 71 Viktor Lodin (1)
Assist: 86 Lukas Jasek (1), 9 Ahti Oksanen (2)

Efter en jämn matchöppning fick Oskarshamn matchens första powerplay och där sköt David Quenneville in 1-0 bakom en skymd Frederik Dichow. Minuten senare var det dags för en annan back att näta. Hugo Fransson avancerade på vänsterkanten och la in en puck från dålig vinkel som tog på en klubba och fladdrade in bredvid Tomas Rydén. Men hemmalaget återtog ledningen när Hampus Karlsson knäppte dit ett handledsskott i nättaket i slutet av perioden.

I den andra perioden började matchens dignitet märkas på spelet, där inget av lagen lyckades bygga speciellt många konstruktiva anfall. I stället präglades handlingarna av närkamper och fysiskt spel. Hemmalagets Nick Olesen gjorde periodens enda mål, 3-1.

HV71 kom ut starkt i den tredje perioden och fick välförtjänt utdelning när Henrik Borgström spelade in till en helt öppen André Petersson som slagskottade in 3-2 längs isen. HV71 låg på för kvittering, men i stället kom 4-2 i tom bur med minuten kvar. Det betyder att en sjunde och avgörande match spelas i Jönköping på fredag.